Nyt ajattelin vähän kertoa, mistä kaikki sai alkunsa nukkekotini kohdalla.

Eli, lueskelin ja ihastelin nukkis-blogeja. Ja niinhän siinä kävi, että oli pakko saada myös oma. Päädyin siihen, että haluan rakentaa kodin itse alusta lähtien, ja ilmoittauduin työväenopiston nukkekoti kurssille. Kurssia ohjasi tuolloin Anu Pellinen, joten nukkekotini oli hänen yrityksensä Gepetton valmistama talo aurinkoinen II.

Nukkekotini tyyli on mukailtu victoriaaninen. Mukailtu tarkoittaa tässä sitä, että väreinä käytän lähinnä valkoista ja vaaleanpunaista. Ja tuolloin victoriaanisella ajalla ei noita värejä juurikaan käytetty! Lisäksi tulee ripaus kultaa (glaumouria glamouria!!) ja harmaata, ruskeaa ja mustaa, mutta vain vähän. Tavoitteenani on saada aikaan hempeä, romanttinen ja unelmanomainen talo. Omaa sisustustyyliäni tälläinen ei vastaa kovinkaan paljon. Ehkä tämä talo on se, jonka kautta salainen prinsessa-luonteeni pääsee esiin!

Nyt ajattelin esitellä, millainen eteisaulan lattia nukkekotiini on jonain päivänä valmistumassa.

Eli olen piirtänyt kuvion paperille, jonka olen liimannut pahville. Paperi toimii kaavana, jonka päälle sitten liimailen noita "laattoja".

Tässä lähikuvaa "laatoista".

Ja tässä materiaalit, joista lattia on tehty. Eli rautakaupasta haettuja maalien värimalli-liuskoja, jotka on liimattu kartongille. Ja niitä sitten kaavalla leikkailen. Aluksi leikkelin mattoveitsellä, mutta sittemmin siirryin saksiin. Ja saksilla ajattelin viedä homman loppuunkin.

Eteinen on siis tuon pahvin kokoinen, joten liiman tuon pahvin sitten aikanaan paikoilleen.  Tällä hetkellä lattia on jo noin puolessa välissä, eli kyseessä on siinä mielessä hiukan vanha kuva. On vaan sen verran hermojaraastavaa puuhaa, että täytyy aina välillä laittaa lattia jäähylle! Laitan kuvaa sitten, kun lattia on valmis!