No niin! Joulu ohi, vaikka tässä blogissa sitä ei ole kyllä noteerattu juurikaan millään tavalla. Ei ollut kyllä tänä vuonna kovin erikoinen joulu, lapsikin vielä sairasti koko ajan, joten se oli kiukkuinen kuin mikä. Ja nukkui huonosti, joten äiti on väsynyt!

Mutta valitukset sikseen, ja asiaan!

Nämä sukat sai eräs kollegani juuri joulun alla, ei nyt varsinaisesti joululahjaksi, vaan kiitokseksi siitä että hän dyykkasi roskiksesta (!) nämä sukat keskeneräisinä... miksi ne olivat roskiksessa, no se onkin sitten taas pitkä juttu...

Malli: Södera Socks (ravelry)

Lanka: Nalle Aloevera

Puikko: 3½ mm

Koska oma neuletiheyteni oli hieman ohjeenmukaista suurempil muutin mallia hieman vähentämällä mallikerran nurjien silmukoiden määrää. Näin helposti sain sopivan koon.

 

Malli oli tosi kiva, ja ohje äärimmäisen perusteellinen! Tein ekaa kertaa tälläisen kantapään, mutta voisi tehdä toistekin, oli tosi helppo ja kaunis lopputulos! Koska puikko oli langalle hieman liian suuri, ja koska lanka on tooosi pehmeää, oli lopputulos aivan älyttömän pehmeä! Ja lämpimät rei'istä huolimatta! Tämä malli oli hyvä valinta siinäkin mielessä, että en päässyt sovittamaan sukkaa saajan jalkaan missään vaiheessa, joten tämä "tosi reikäinen" malli joustaa kyllä armollisesti suuntaan ja toiseenkin. Että suosittelen, jos joudutte neulomaan sukkaa "sokkona". Ja sukkien saaja sanoi että ne istuvat täydellisesti... joten kyllä, olen erittäin tyytyväinen!

Laitoin vielä tuon ekan kuvaussession jälkeen sukkiin tälläiset leveät nauhat!

Lankaa näistä sukista jäi yli, ja niistä neuloin tällä samalla pitsikuviolla kämmekkäät, jotka meni lahjaksi taas eri henkilölle. Mutta koska sain ne juuri ja juuri valmiiksi ennen lahjoitusta, niistä en ehtinyt ottaa kuvaa. Mutta siis peruskämmekäs jossa kiilapeukalo ja kädenselässä ja ranteessa tätä pitsiä, kämmen sileää oikeaa. Ohje tuli omasta päästä matkan varrella! Harmittaa kun jäi kuvat ottamatta!

Eilen illalla pääsin sitten viimein käsiksi SYTYCK-neuleeseeni, joka on kohtapuoliin valmistumassa...