Kylläpä on rankaa puuhaa tämä KYHäily! Huh, meinaa loppua puikot kesken! Mutta nyt ei puhuta kyh-jutuista sen enempää, kuin että tässä tulee esiteltynä projektini numero 17. Siksi numero 17, että se meni lahjaksi, kun viikonloppuna olin viettämässä harvinaista vapaailtaa ystävillä. Ja eihän sinne nyt voinut tyhjinkäsin lähteä...

Tälläinen setti! Joten mennäänpä suoraan asiaan, eli

Malli: Felted Hotpad omasta päästä

Lanka: Novita Huopanen ja joku tummanruskea ohut ja kymmeniä vuosia vanha ehkä itse kehrätty lanka

Koukku: 4½ mm

Koko: ennen huovutusta 26 cm halkaisija, huovutuksen jälkeen 23 cm

Kulutus: 109 g

Pannulappu on virkattu spiraalina kiinteillä silmukoilla, ja lisäyksiä on tehty säännöllisen epäsäännöllisesti aina kun on tarvinnut. Kiinteät silmukat on tehty vain edellisen kerroksen silmukan takareunaan. Kun ympyrä oli riittävän suuri, katkaisin langan ja aloitin uudelleen keskeltä. Virkkasin jokaiseen tyhjäksi jääneeseen silmukan etureunaan kiinteän silmukan, jolloin ne nousivat ikäänkuin pystyyn. Silmukoita ei tarvinnut lisätä enää tässä vaiheessa. Ja sitten vain pyykkikoneeseen ja toivotaan parasta! Pannunalusesta tuli ihanan paksu, ja oikeastaan muotoa ei tarvinnut juurikaan hirveästi enää venytellä huovutuksen jälkeen. Kiva yhden illan ja seuraavan päivän työ, joka toivottavasti oli saajilleen mieleinen!

Tuossa yläkuvassa on huovuttamaton pinta, nämä alakuvat on kaikki huovutetusta!

Eikös näytäkin erehdyttävästi lehmän läjältä ruohikossa?!?!?!?

Ja entäs sitten tuo rasia, no lauantai aamuna se rasia näytti tältä:

Jep. Tyhjäksi syöty neljänviljan pikapuuropaketti, jonka teippasin ja leikkelin rasiaksi. Sitten otin esille skräppi-papereita ja liimaa, papereihin sopivan yksinäisen napin, kaksi taustanappia ja pätkän jotain jämänauhaa. Ja sitten lapsen päiväunien aikana rasia muutti muotoaan tälläiseksi:

 

Ja kuka sitä nyt rasiaa tyhjänä antaa, täytyyhän sinne laittaakin jotakin:

Keksejä, mun leipomia ihania bravuurikeksejä

Ohje näihin herkkuihin on bongattu jostakin blogista, mutta kuollaksenikaan en muista mistä. Olen ollut 3 viikkoa nyt kesälomalla, ja näitä keksejä oon leiponu jo neljä kertaa! Menevät kuin kuumille kiville. Toivottavasti lahjottavatkin tykkäsivat!

Mutta aurinkoisempaa juhannuksen odotusta ja ahkeraa kyhäilyä teille ystävät! Minä rupean nyt neulomaan tämänpäivän projektia!