Koska kaikki muutkin virkkaa mattoja, niin kai sitten minäkin!

Tein tälläisen pienen, se on meillä tällä hetkellä WC-mattona, mutta kuvat tulevat näin muualla otettuna, koska meillä on vain pienenpieni (ehkä 4neliömetriä) oleva kylpyhuone, jossa täytyy hoitaa kaikki asiat pissahädästä ja suihkusta pyykinpesuun ja kuivaukseen, mikä tarkoittaa sitä että onpahan ahdasta... ja etenkin nyt, kun pyykkikone on ollut jo yli viikon rikki, odottaa uutta osaa, ja pyykkivuori siis vaan kasvaa... ei tosiaan mahdu enää mihinkään normaaliin pyykinsäilytyssysteemiin! Että ei ole kovin edustuskelpoinen kylppäri tällä hetkellä... kuvataan sitten paikanpäälä oikealla paikallaan, kunhan saadaan vuori selvitettyä!

Tuossa kuvassa näyttää jotenkin kamalan epätasaiselta tuo virkkausjälki, ei se oikeasti ole noin möykkyinen matto, ihan on sileä!

  

malli: omasta päästä kiinteillä silmukoilla silmukoiden takareunasta virkaten ja lisäten silloin kun tarve vaatii

kude: puuvillaista räsymatonkudetta (ei siis mitään putkis-neulosta)

koukku: 7

koko: halkaisija noin 50cm

viimeistely: kevyesti pingotettu kuivana styrokslevylle nuppineuloilla, suihkupullolla hiukan kostutettu, annettu kuivua itsestään

kude on ostettu Ylöjärveltä vahinkotarvike-myymälästä noin kuukausi sitten... ja täytyy kyllä sanoa, että koska kuteen hinta oli 3e kilo, se ei kyllä mitään superhuippu-luokkaa ole. On tosi epätasaista, levenee ja kapenee niin, että leveimmän ja kapeimman kohdan välinen ero on jotain 2½cm:n luokkaa... Leveimpiä kohtia leikkasin sitten saksilla kapeammaksi ja kaikista kapeinta kohtaa jätin virkkaamatta. Tässä käytetty kude on noin 1½-2cm leveää. Pistin talteen ne kapeat ja ohuet suirot, niistä tehdään jotain muuta jollain muulla tekniikalla sitten kun ehditään!

Yllättävän hyvin matto pysyy paikallaan, ja "reunapitsikin" pysyy tasaisena, eikä lähde kupruilemaan ylospäin. Ei myöskään ole hirvittävän liukas, vaikka alla ei liukuestettä olekaan.  Tykkään kyllä, täytyy tehdä eteiseen yksi TODELLA ISO matto... tekisi mieli tehdä valkoinen, mutta se saattaa olla huono idea... täytyy miettiä....

Sitten on pakko vielä loppukevennykseksi esitellä yksi tälläinen patalappu, jonka löysin kotoa! Tämä on muistaakseni ekalla luokalla koulussa virkkaamani, järjestysnumerossaan toinen patalappu... (ekassa patalapussa reunat leveni sitä mukaa, kun kerroksia tuli lisää...!)  Kaikessa karmeudessaan aika sympaattinen patalappu, ja vähän se on kyllä nafti, aikuisen sormet saattaisi kyllä palaa! Mutta tästä sen huomaa, että on sitä kehitystä edes vähän tapahtunut sitten näitten päivien....!

Hauskaa päivänjatkoa kaikille!