Kylläpäs tulee tehokas olo, kun KYH -projekteja alkaa valmistua, yksi toisensa jälkeen! Pitemmittä puheitta, tässä niitä rupeaa esittäytymään:

KYH # 6

malli: Lacy Baktus by Terhi Montonen (oma projekti ravelryssä)

lanka: Cewec Delano

puikko: 3½ mm

kulutus: 50g

Tästä tuli kiva pikku-huivi, jonka ajattelin tyttärelle ensi talveksi sellaiseksi "hienostelu huiviksi"! Tätä lankaa on jäljellä vielä toinen 50g kerä, josta ajattelin tehdä tyyliin sopivan myssyn... täytyy vaan myssyn sisälle kehitellä jotain lämpimämpää, tämä lanka kun on lähes puhdasta akryyliä, niin lämmittämään tästä ei juuri ole!

 

Lanka oli tosi inhottavaa neuloa, varsinkin näillä helteillä! Lopputulos on kuitenkin mielestäni aivan ihana, itselleni en tuota lankaa haluaisi, mutta lapselle se sopii mielestäni tosi hyvin! Tykkään!

KYH # 8

Malli: perustiskirätti sileää kulmasta kulmaan

Lanka: Novita Luxus Cotton

Puikko: 3½ bambu pyörö

Kulutus: 50g

 

Tästä ei tämän enempää sanottavaa, tulee tarpeeseen!

KYH # 22

Malli: Tuolikukkanen (Koti 6/2011) oma projekti ravelryssä

Kude: itse leikattua 35 vuotta vanhaa trikoota

Koukku: 10

Koko: halkaisija 101cm

Kulutus:  1 660g kudetta

Tätä mattoa on tosi vaikea kuvata. Tuo materiaalin kirjavuus tekee siitä lähestulkoon mahdotonta. Mun pieni ja tehoton kamerani ei todellakaan pärjää tälle kohteelle. Ja väritkin on ihan mitä sattuu. OIkeasti tuo vihreä on sellainen kirkas ruohonvihreä, sellainen tosi aito retro-vihreä!

 

Lähikuvissa tuo kirjavuus ei niinkään haittaa. Se kangas, josta tämä on leikattu on äitini varastoista vanhoja leikkuujämä-palasia tekstiilitehtaasta, tässä kuva:

 

Aika ihanaa retroa! Harmi, kun nämä palat ovat todella vain sellaisia pitkiä soiroja tai lyhyitä pätkiä. Matto tulee joskus ehkä ensi kesänä valmistuvaan tyttäreni uuteen leikkimökkiin! Hyvä olla ajoissa valmiina!

KYH # 24

Malli: kori omasta päästä

Kude: tavallista trikoo-matonkudetta

Koukku: 10

Koko: pohjan halkaisija 27 cm, korkeus 25 cm taitettuna

Kulutus: 826 g kudetta

Tämä oli olkapäälleni aika raskas kokemus! Lopputulos on tosi jämäkkä ja kaunis! Onneksi kude oli aika tasaista, vaikkakin hirveän paksua! Ei tätä pystynyt virkkaamaan kuin muutaman kerroksen kerrallaan.

KYH # 12 ja 13

Malli hartiahuivi ja myssy omasta päästä

Lanka: joku ällö ja neverending kerä tuollaista pilkullista akryyliä

Puikot: 2 mm myssyssä, huivissa 3 mm

Kulutus: ohoh, unohdin punnita, ehkä kuitenkin jotain 25g luokkaa... täytyy tarkistaa

 

Tämä nukke nämä asusteet sai, mutta myssyn kanssa on vaikeuksia, koska nukella on niin ylipaljon hiuksia!

Tässä oli siis nyt viimeiset valmiina olevat kyhäilyt! Aion silti vielä postauksen maratooni-pituudesta huolimatta näyttää viimeisimmän kierrätys-tuunaukseni!

ensin oli tälläinen naisten toppi... joka ei oikein minun ruumiinrakenteelleni enää sovi... Mutta kangas on ihan hyvää, ja kummipoikani tarvitsee lahjan, joten:

edestä

takaa

leikkasin lyhythihaisen perus T-paidan kaavalla (joku Ottobre) kaulaukkoa ja kädenteitä suurentaen. Koko on 92 cm. Toiseen olkaimeen jouduin tekemän hiukan jatkopalaa epäsymmetrisen lähtökohdan vuoksi, mutta eipä se tuossa valmiissa juuri näy. Painijaselkää yritin tehdä, mutta olisi voinut olla vielä paremman mallinen. Seuraavaan sitten yrityksen ja erehdyksen kautta! Eteen koristeeksi K ja paidan niskasta talteen otettu merkki taakse niskaan! Hyvä tuli, ja käyttämätön paita käyttöön! Hyvä-hyvä, taas nurkissa yksi tarpeeton tavara vähemmän!

Ai niin, se piti vielä mainita, että käytin tämän paidan helmassa jo valmiiksi päärmättyä helmaa, tosi kätevää kun omalla saumurilla tai ompelukoneella ei tuota tasosaumaa saa! Ja se on kuitenkin omasta mielestäni paras taoa huolitella helmat yms.

No niin, tämä postaus on nyt vihdoin päätöksessään. Aika paneutua kahvin keittoon, ja miettiä mitä muuta sitä tänään pitäisi tehdä! Ihanaa heinäkuuta kaikille!