...ehkä meni tuo ale-lankojen hankkiminen överiksi, muutaman päivän sisällä ostin yhteensä 2250 g lankaa... olisin varmasti pärjännyt ilmankin, mutta ohitse en päässyt... en kehdannut lankavuorta kuvata, mutta mukaan tuli Novitan Tempoa, Puroa ja Tico ticoa... täytynee laittaa neulontarattaisiin vauhtia, on niissä uusissa Novitan langoissakin kaikkea ihanaa... enkä ole vielä edes päässyt Lankamaailman alennusmyynteihin!

Mutta oli kai mulla jotain oikeaakin asiaa, eli seuraavana hyvin sekalainen postaus, johon kuuluu yksi matto, yksi pipo ja yksi kaulakoru. Matto on valmistunut jo toukokuussa, kaulakoru kesäkuussa ja pipo nyt KYH-projektina heinäkuussa. Ne eivät liity toisiinsa millään tavalla. Ne eivät muistuta toisiaan millään tavalla. Jostain syystä ne nyt vain joutuvat samaan postaukseen. KYH-projekteja on eilen valmistunut kaksi kappaletta, toinen on pingottumassa ja toinen odottaa vielä lankojen päättelyä. Ja molemmat toivottavasti saan kuvattua huomenna. Joten siltä osin asiaan sitten ensi viikolla.

Mutta nyt löpinät seis ja kuvia kehiin:

KYH # 2

malli: From Norway with Love - hat by Anna and Heidi Pickles (oma projekti)

lanka: vaalean pinkki on Nallea, fuksia ja luonnonvalkoinen Nalle Aloe Veraa, tumman violetti ja turkoosi Sadnes Garn Sisua ja petrooli Gjestal Maijaa

puikko: 3 mm lyhyt pyörö

kulutus: 60 g

En ole hyvä kirjoneuleissa. Tahtoisin olla. Tämä oli kiva neuloa, mutta lopputulos oli aika tuskaisen kuhmurainen. Ei auttanut kuin sinnitellä loppuun, yrittää pitää langanjuoksut riittävän pitkinä, ja pistää loppujen lopuksi pallon päälle pingottumaan. Kuhmuraisuus hävisi kyllä sillä tavalla kokonaan, mutta piposta tuli myssy... No, se ei haittaa, myssyt on mielestäni kivempiakin. Ja käsiala muuttui pipon neulomisen aikana aika radikaalisti... ekat sydämet on tosi paljon pienempia kuin viimeiset, jotka odotteli valmistumistaan yli kuukauden.... tästäkin opin sen, että jos teen vielä kirjoneuletta, se pitää neuloa valmiiksi yhtä soittoa, ei auta odotella tai ei hyvä heilu. Mutta, tykkään siis, ja ihan itselle ensi talveksi tein. Täytyy kyllä tämän pariksi vielä neulaista tumput tai kämmekkäät, ja jonkinlainen huivikin ehkä...

 

 

Jatketaan sitten vielä neulonta-linjalla, mutta nyt on vuorossa matto:

malli: joku vanha neulottu pitsipeittoneliö, en löydä enää sivua jolta tulostin, mutta tässä on ainakin vähän samantapainen

lanka: Rosários 4:n 70's valkea

puikko: 6 mm

koukku: 6 mm

kulutus: 500g eli yksi kerä

Tämä paksu puuvillalanka oli hauska tuttavuus! Kivaa neuloa, tosin aika tavalla oli solmuja. Koska tästä tuli matto, halusin reunan jämäkäksi, ja tälläinen pitsineule on aika lerppua. Rupesin siis soveltamaan kun lanka alkoi loppua. Yrityksen ja erehdyksen kautta löysin sopivan määrän kiinteitä silmukoita pitsineuleen perään. Ja nyt matto pysyy lattialla hyvin, ja siitä tuli kyllä super-ihana!

Nuo kukan terälehdet on aika tavalla koholla, saa nähdä miten ne käytössä sitten toimivat. Ja pahaksi onneksi minulla oli joku penteleen nuppineula, josta jäi ruostetta tuohon mattoon....argh miten raivostuttavaa!

edit. 16.7.klo 17.48

Nyt löysin sattumalta juuri sen nimenomaiseno ohjeen tuohon peittoneliöön, jolla matto on tehty. Se on kuin onkin ravelryssä, ja tästä sinne pääsee!

Lopuksi vielä esittelen uuden aluevaltaukseni, helmikorut! Olin äitini kanssa kesäkuussa Ideaparkin Sinellin järjestämässä helmikoru-työpajassa, ja tässä on se, mitä sain aikaiseksi:

Ihan hillittömän vaikea kuvattava, nuo helmet jotenkin ei onnistu millään alustalla näyttämään sellaisilta, kuin oikeasti ovat. Eli tässä on  käytetty lasihelmiä, pieniä hopeisia helmiä, metallisia "koristeita", säröhelmiä, yksi iso riipus ja koruvaijeria.

Kaulakoru on pitkä, kun se on kaulassa, riipuksen alareuna on ehkä 5 cm navan yläpuolella. Tykkään tästä tosi paljon, helmikoruja on tulossa tänne blogiin ehdottomasti lisää! Tässä vielä muutama kuva yrityksistäni kuvata tätä korua...

voi äh...

tahtoo uuden kameran, joka pystyisi sellaiseen kuin kuvaaja haluaisi....