Voi elämä...

niiiiiiiiiiiiin monta ideaa ja ajatusta, mitä SYTYCK-haasteeni on herättänyt... nyt en sitten osaa päättää... en sitten yhtään mitään...

katsokaas ensin oli housut, sitten oli leggarit. Ja lähinnä tämä meni housupolitiikaksi, koska en ole koskaan housuja neulonut...  Mutta mitä discoa näihin sitten yhdistettäisiin... pörrölankaa?!?!?! Yäk!

Seuraava idea: jokaisella itseään kunnioittavalla disco-hileellä pitää tietenkin olla kanssadiscoilijoiden ihastuksen herättävät sukat tai sukat tai hame tai toppi tai toppi... No, mitäs discomaista näihin... ööö helmiä? Ehkä, onko se tarpeeksi discoa? No ainakin se on tarpeeksi "kasaria", koska väistämättä yhdistän discon 80-lukuun... ehkä jotain muuta kuitenkin?

Jospa en tekisikään vaatetta, vaan jotain muuta? Siis mitä muuta... mietitäänpäs:

Bling, bling! Seurasitko aikoinaan silmä tarkkana Usvasalon neuleita? Jos sen lisäksi muistelet harjanneesi mohairkarvoja pörröön… ja jos edelleen olet erilaisten efektilankojen perään, olet takuuvarmasti disconeuloja! Glitterisäihkeet ja paljetit piristävät minkä tahansa neuleen! Vaikka tänään ulkoisesti oletkin neuloja 2000-luvulta, niin sydämesi sopukoissa kaipaat sitä vaaleanpunaista hattarapörröä 80-luvulta…

Haasteesi on DISCO. Bling, bling ;) Älä pelästy! Sinun ei tarvitse neuloa paljettihirvitystä! Efektilangat (hapsut, pörrö, mohair, sametti, ”tamponit” ja pampulat, nauha, metalli, glitteri) ovat myös osa discotyyliä :D Haasta itsesi neulomaan jotain mukavuusalueesi ulkopuolelta! Ehkä discotyyli tulee esiin vain pienenä osana työtäsi tai on kokonaisuudessaan pienen pieni säihkyvä, tajunnan räjäyttävä teos. On sinusta itsestäsi kiinni miten tulkitset ja sovellat kategorian omaan tyyliisi.

Usvasalo? Piti oikein googlettaa, ja sillä sekunnilla ne "discohirvitykset" muistuivat mieleeni... ei, ei Usvasaloa!  En ole koskaan omistanut vaalenapunaista hattarapörröä, vaaleanliilan kylläkin, ja siinä taisi muistaakseni olla puhvihihat ja strasseja... kyllä hyvin discoa, mutta sitä tyyliä en kylläkään íhan hirveästi kaipaa... Hapsulankaa... ei kiitos, sitä olen pakottautunut virkkaamaan yhdestä jämäkerästä (jonka sain mieheni mummolta, todennäköisesti aitoa 80-lukua) yhteen jämälankapeittooni kaikkien muiden hirvitysten sekaan...samettilankaa olen neulonut, ja se on aika karmivaa, ei sitäkään! "Tamponit"... mitenkäs tämän nyt kauniisti sanoisi, mutta minun mielestäni ne langat ovat ehkä hirvein lankakeksintö ikinä! Ei siis niitäkään! Nauha... hmmmmm, tämä voisi olla mielenkiintoista! Metalli, tämäkin voisi olla mielenkiintoista! Glitteri... ööö ehkä, ehkä ei, riippuu vähän glitteristä!

Eli lopputulos oli nauha ja metalli höystettynä glitterillä.... jaahas, tästä onkin sitten helppo keksiä mitä neulotaan...!  Voi itku, takaisin nettiä selaamaan, onneksi on vielä viikko aikaa!

*****************

Ja sitten sitä ihqulankaa! Käväisin eilen töiden jälkeen Aili Jokisen lankaliikkeessa Tampereella, ja sieltä tarttui mukanaani tämä ihananihananihana lanka. Annoin itselleni luvan hemmotella omia jalkojani, ja tämä lanka on siihen aivan täydelisen pehmeä ja ihana! Ja olen jo kauan miettinyt mikä lanka olisi sopiva näihin sukkiin. Nyt mennään tällä ihanan pirteällä kelta-viher-turkoosilla!

(olipas tylsä postaus, ei kuvan kuvaa... pahoittelen, en siis saanut edes omaa lankavyyhtiäni kuvattua, josko sitten niitä tekeleitä kuvaisin!)