Onpas taas aikaa kulunut sitten edellisen päivitykse... uuuuups!!! On siis oltu lomalla. ja nyt jo jonkin aikaa takaisin sorvin ääressä. Aikaiseksikin on saatu kaiken näköistä, ja jopa kuviakin on otettu... Mutta... (voi että kun ärsyttävää tuo MUTTA! Miksei joku asia voisi mennä putkeen välillä ilman tuota ainaista ja iankaikkista muttaa...) No, tämän kertainen mutta johtuu siitä, että aamulla kuvatessani eilisiltaisia tuotoksi, kamerasta loppui akku. No, eihän se sinällään mitään muuten, mutta laturi on nyt sitten hukassa, joten kuvia ei kamerasta koneelle saada ennenkuin laturi löytyy... Onpas ärsyttävää!

Nyt ei ole muuta vaihtoehtoa, kun sitten esitellä joitakin aikaisemmin valmistuneita, joista on sentään kuvat tallessa kovalevyn syövereissä!

Tässä on siis kuva nukkekodin takaseinästä. Alhaalla oleva kapea "suikale" on sokkelia. Pohja kerroksen huoneet lueteltuina vasemmalta oikealle: ruokailuhuone, keittiö ja eteinen. Toise kerroksen huoneet samassa järjestyksessä ovat makuuhuone ja olohuone. Yläreunassa oleva kapea suikale on taas vinttikerroksen seinää. Vinttikerrokseen tulee siis harjakatto, jonka lappeet ovat viistot eteen ja taakse. Etupuolen lape aukeaa sitten saranoilla niin, että se taitetaan taakse päin nojaamaan savupiippujen varaan! Vinttikerroksen huoneet ovat vasemmalta oikealle: ompelu-ateljee, palvelijan ja vintti. Ihmettelette varmaan miksei talossa ole kylpyhuonetta. No, se johtuu siitä, että päätin jokin aika sitten rakentaa tuohon vasemmanpuoleiseen päätyyn vielä tornin tapaisen lisäsiiven. Kylpyhuone on tulossa siihen "torniin". Olen tämän tornin toteutustapaa jo vähän miettinyt, ja sahannut päätyseinään oviaukot entisten ikkunoiden tilalle. Mutta todennäköisesti tornin lopullinen miettiminen alkaa, kunhan saan tämän "perusosan" koottua, ja voin oikeasti hahmottaa mitat ja muut tarvittavat viilaukset paremmin. Se nouseva katon lape esim. aiheuttaa päänvaivaa...!

Tässä lähikuvaa keittiön lattiasta. Se on liimattu niistä Bilteman sytykkeistä, joita on ensin liotettu hetki kiehuvassa vedessä ja sitten pöytäveisellä vähän kaluttu joka reunasta ja nurkasta. Liimaamisen jälkeen olen samaisella veitsellä vielä vähän "pahoinpidellyt" lattiaa vanhan ja kuluneen pinnan aikaan saamiseksi. Sitten lattia on maalattu Bilteman mustalla ja päälle valkoisella sray-maalilla. Valkoisen olisi pitänyt krakeloitua (tai miten tuo sana nyt kirjoitetaankaan!) mutta niinpäs ei vaan käynytkään. Siitä sitten suivaantuneena otin santapaperia ja hioin lattian joka puolelta. Alunperin piti maalata se uudestaan, mutta päätinkin sitten jättää se tälläiseksi.

Ja tässä vielä lattia näppärästi väärin päin... Laudat ovat siis oikeasti tietenkin etureunasta takareunaan, tässä kuvassa vaan tuo lattiakappale on pystysuunnassa... (koskahan sitä ois järki kädessä, kun kuvaa?)

Tässä on vielä lähikuva keittiön seinästä. Siihen käytin 1:1 remontista ylijäänyttä lasikuitutapettia (Tikkurilan Heinä????) ja maalasin sen valkoiseksi. Tässä lasikuitutapetissa ei ole mitään selkeää kuviota, kun sitä käyttää vain näin pienen palan, isommalla alalla se muodostaa sellaisen "heinä-seppele" kuvion.

Tässä sitten ruokailuhuoneen takaseinä. (tuossa oikealla näkyy siis ihan hiukan sitä keittiön seinää tällei kauempaa!) Tapetti on käsin maalattu, ruudut on tehty sabluunalla pohjavärin päälle, jonka jälkeen kullanväriset viivat on maalattu käsin kultaisella Tiimarista ostetulla askartelumaalilla ja hyvin ohuella pensselillä. Ja kyllä, aikaa kului, tämän seinän lisäksi olen maalannut tapetit kaikkiin muihinkin ruokailuhuoneen seiniin... tuli ehkä hiukan niska kipeäski tässä kultamaali-operaatisossa! Mutta kun saa päähänsä jonkunlaisen idean, eikä löydä siihen sopivaa valmista tapettia, niin itse tekeminen on sitten ainoa vaihtoehto... se että muuttaisi suunnitelmaa, ei ainakaan mulle ole vaihtoehto!!!

Lähikuva vielä tästä tapetista! Aika sotkuiselta kyllä näyttää... mutta ei onneksi enää kauempaa!

Tässä sitten lähikuva vielä seiniin tulevista peilipaneeleista. Ne olen sahannut jälleen niistä Bilteman sytykkeistä, ja Anu Pelliltä nukkekotiskurssilla ostetuista profiililistoista. Liimattu paikalleen ja maalattu todella moneen kertaan! Jiirikulmien kanssa oli vähän säätämistä, mutta kun maalaa rittävästi, ne jiiri-raotkin näköjään peittyvät!

Eilen illalla puuhastelin alakerran kattojen kimpussa. Nyt on siis ruokailuhuoneen, keittiön ja eteisen sisäkatot valmiina, kuvat tulevat sitten jahka löydän sen mysteerisesti maanpäältä kadonneen laturin!

Mutta nyt, aurinkoista sunnuntaita kaikille!