Hideaway Hood

 

Lanka: Novita 7 veljestä (2 kerää)

Puikko: 4mm pyörö (120cm ja lyhyt)

 

Ohje:

Luo magic cast on –tekniikalla pitkälle pyöröpuikolle 104s (=52s + 52s). Jos tekniikka ei ole tuttu, voit käydä opettelemassa sitä esim. täältä:  http://www.novita.fi/public/File/magic_cast_on_sukka.pdf

 

Aloita neulomalla valmistelukerros: 7o, 1n, 2o, 2n, 6o, 2n, 12o, 2n, 6o, 2n, 2o, 1n, 7o(= 52s), neulo toinen puikollinen samoin. Huomaa että toista puikollista neuloessa tällä valmistelukerroksella jokainen silmukka pitää neuloa takareunastaan, jotta se ei kierry. Seuraavilla kerroksilla neulotaan aivan normaalisti.

1. krs: Laita silmukkamerkki tähän kohtaa, ja jokaisella kerroksella siirrä se puikolta toiselle, jotta kerroksen aloituskohta säilyy samana. Aloita neulomalla Back & Front Caples –kaavio yhden kerran, jatka sen perään heti Hood Pattern –kaavio yhden, kerran ja lopuksi Back & Front  -kaavio yhden kerran. Aseta tähän kohtaa toinen silmukkamerkki, joka on mahdollisesti erilainen kuin ensimmäinen, että erotat missä on kerroksen vaihtumiskohta, ja missä vasemman ja oikean puolen vaihtumiskohta. Toista toiselle puikolle sama. Toista toiselle puikolle tästä eteenpäin sama kuin ensimmäiselle puikolle, kun tämä ohje muuttuu, siitä mainitaan erikseen.

2. krs: Jatka kaavioiden neulomista toisesta kerroksesta. Kaavioihin on piirretty jokainen neulottava kerros.

Neulo kaavioiden mukaisesti, kunnes olet kerroksella 52. Kun magic loop- tekniikalla neulominen alkaa tuntua hankalalta, ja silmukkamäärä riittäisi lyhyemmälle puikolle sopivasti, voit vaihtaa neulomaan pyörönä. Tällöin ensimmäinen puikko tarkoittaa ensimmäistä silmikkamerkkien väliä, ja toinen puikko toista silmukkamerkkien väliä.

 

Kaventaminen:

Tämän jälkeen 1. puikolla neulotaan Decreasing Panel A –kaavio oikealta vasemmalle, ja heti perään Decreasing Panel B –kaavio oikelta vasemmalle. Toisella puikoilla neulotaan ensin Decreasing Panel B kaavio vasemmalta oikealle, jonka jälkeen Decreasing Panel A vasemmalta oikealle. Tämän jälkeen kaaviot neulotaan aina tässä järjestyksessä ja tässä suunnassa, kunnes toisin mainitaan.

Kun kaavioita on neulottu viisi kerrosta, neulo kaavioiden kuudes kerros ensimmäisellä puikolla kaavion mukaan, mutta toisella puikolla tee ensin Decreasing Panel B normaalisti vasemmalta oikealle, jonka jälkeen Decreasing Panel A –kaaviota neulotaan seuraavasti:

11o 2n, 6o, 2n, 13o, 1n (=uusi tuleva reunasilmukka, neulotaan joka kerroksella nurin), päättele seuraavat 7s ylivetokavennuksilla, ja samoin 7s vielä ensimmäisen puikon alusta. Kummallekin puikolle on nyt jäänyt 45s. Tämän jälkeen työtä ei enää neulota ympyränä, vaan edestakaisneuleena kahdessa eri osassa, vasemmassa ja oikeassa puolessa.

 

Oikea puoli:

Jatka ainoastaan oikeanpuolen silmukoilla neuloen. Aloita Right –kaavion mukaan. Huomaa, että ne silmukat, jotka kaavion loppumisen jälkeen ovat puikolla jäljellä ennen silmukkamerkkiä (19s) jätetään erilliselle langalle, tai silmukanpidekkeelle odottamaan.