Nyt on sitten vuorossa nukkekodin edistymistä! Sähkötöitä tässä olen joutunut samalla jo mietiskelemään, ja koska kokemusta mistään vastaavasta ei ole, niin teen sitten oman pääni mukaan! Itseänihän lopputuloksen tarvii miellyttää, eikä ketään muuta!

Tässä kuvassa siis (omien varpaiden lisäksi!!!) alakerroksen katot. Vasemmalla eteishallin katto, keskellä keittiö ja oikealla ruokailuhuone. Sekä eteiseen että ruokailuhuoneeseen on vedetty sähköjohto ennen maalaamista, koska haluan niiden jäävän piiloon. Johtojen piilottaminen on tehty siten, että ensin kattorosettiin (molemmat ovat Eurominis) on porattu keskelle reikä, sekä reiästä reunaan asti hiottu vako, johon johto mahtuu. Sähköjohdotkin ovat Eurominis. Johdot on rosetista viety takaseinää kohti siten, että ne on ensin piilotettu hiukan kolmionmalliseksi kouruksi taitettuun sentin levyiseen kartonkisuikaleeseen, joka on liimattu kapealla askarteluteipillä kattoon molemmista reunoista. Johto on jäänyt täten "vapaaksi", ja sitä pystyy vetelemään edestakaisin, ja tarvittaessa siis vaikka vaihtamaan, jos hiiret käyvät jyrsimässä sitä! Kartongin pysyminen katossa on vielä varmistettu leveällä maalarinteipillä, joka on levitetty koko komeuden päälle. Ja sitten vaan monta kerrosta maalia!

Eteisen rosetti lähikuvassa. Alunperin siis valkoinen, mutta maalattu ensin samalla maalilla kuin katto, jonka jälkeen koristeet maalattu akvarellitusseilla. Tämän jälkeen hiukan näytetty santapaperia.

Tämä on ruokailuhuoneen rosetti. Myös maalattu akvarellitusseilla. Kultaiset korostukset on tehty samalla Tiimarin kultamaalilla, kuin ruikailuhuoneen seiniin maalattujen tapettien kultaviivat. Ja maalausten jälkeen myös santapaperia kehiin tähänkin koristeeseen.

Ja tässä vielä läheltä!

Tässä on tulossa olohuoneen lattia. MDF:n päälle on liimattu pahvi, koska valmiina ollut porrasaukko oli tuplasti suurempi. Halusin pienentää sitä, joten liimasin ylimääräisen MDF:n kappaleen aukon reunaan ja tämän pahvin päälle, että se tilkki-pala pysyisi varmasti paikallaan, eikä sitten joskus muutaman vuoden päästä tipahda alas! Harmaa pahvi on maalattu valkoisella peitevärillä kolmeen kertaan. Luonnossa lopputulos on aika tavalla sementtilattian näköinen. Maalaan todennäköisesti tämän vielä valkoisella maalilla, jonka jälkeen liimailen siihen lattian kartongin palasista. Siitä sitten lisää, kun tulee valmiiksi!

 

Tämä kuvasarja on siis olohuoneen seiniä. "Tapetti" on tehty decoupade-tyylillä, eli ensin olen maalannut seinät moneen kertaan valkoisella, sen jälkeen decoupade lakalla kiinnittänyt ohutta kahviservettiä tapetiksi. Servetti oli noilta valkoisilta osiltaan lähes läpikuultava, joten sen valkoisen pohjamaalin piti olla riittävän valkoinen. Servetti saattoi olla Marimekon, en ole varma, mutta Prismasta sen ostin viime talvena!

Kuvassa näkyy myös, miten olohuoneen ja alla olevan eteisen kerrosten välinen valmiiksi jyrsitty lattian"rako" on peitetty. Porraskaukko tulee tälle kohdalle, joten rako seinässä olisi ollut hölmön näköinen. Lista maalautuu todennäköisesti valkoiseksi. Tai sitten peitän sen eteiseen tulevalla tapetilla, jota ei siis vielä ole valittu!

Näin siis nukkekoti. Edistyy verkkaisesti, mutta mulla ei ole kiire sen kanssa missään vaiheessa ollutkaan! Hiljaa hyvä tulee!