Voe elämän kevät, kylläpäs tämän blogin päivitykset on taas jälkijunassa... olisiko jo aika täälläkin esitellä se jämäkuun viimeinen työ, kun jämäkuukin on loppunut ja yli 2 viikkoa sitten... huh huh, mikä Maija Myöhäinen tämä nainen onkaan!

Malli: Snow-white Scrap Shawl (ravelry) oma malli

Lanka: Novitan Nalle, joku Novitan vanha puuvillalanka, jotain karmeeta paksua lankaa, jotain paksua mohairtyyppistä, jotain hassua ehkä huopuvaa mutta kiiltävää

Puikko: 3½ mm bambu-pyörö kunnes katkesi ja sen jälkeen järkky nihkeä metelli-pyörö

Koko: leveys 204 cm ja korkeus 85 cm

Kulutus: 360 g

Ideana oli siis alunperin jämäkuu-projektina käyttää valkoisia ja luonnonvalkoisia erilaisia jämiä valkoiseen huiviin. Ja olen aina ihaillut sellaisia huiveja, joissa on ikäänkuin "samplerin" omaisesti  raidoittain eri mallineuleita. Ja ajattelin myös, että taitaa olla helpointa itse keksiä päästään sitä mukaa kun neuloo, että saa sitten sellaiset malli neuleet kun ite haluu. Tuohon ravelryn projektiini vähän pintapuolisesti ja varsin suurpiirteisesti kirjoitin ylös mitä tuli matkan varrella tehtyä, mutta ei sitä millään muotoa voi ohjeeksi nimittää!

Ihanasti kietoutuu kaulanympärille!

 

  

 

 

Lopputulos on tosi mieleinen! Aika hyvin se vastaa sitä ennakko-odotusta, joka huivia aloittaessa oli!

Revontuli, se toinen huivi, joka on oikeasti ollut valmiina jo iät ja ajat, ollu pingoitettuna ja kuvattuna, ja jopa käytössä, muttta ei vaan ole saanut palstatilaa täältä. Miksi ei - en tiedä. Tykkään tästäkin lopputulokseta, tämä oli sellainen 2 päivän pikaneule.

Malli: Revontuli (ravelry) by AnneM (oma projekti)

Lanka: Cewec Delano, valmiiksi raidoittuva

Puikko: 4½ mm pyörö

Koko: leveys 140 cm ja korkesu sakarankärjestä 70 cm

Kulutus: 100g

Tähän meni siis aivan tasan 2 kerää tuota Delanoa. Oli kyllä aikamoista punnitsemista loppuvaiheessa, mutta loppu hyvin kaikki hyvin! Pingoitettaessa tuo olis siis tuon kokoinen, mutta nyt käytössä se on kyllä sikistynyt tosi kovasti. Tuo lanka kun on lähestulkoon kokonaan tekokuitua... mutta sen verran pieni se on, että ihan kaulahuivina voi käyttää ilman että siihen hukkuu! Tykkään väreistä ja ulkonäöstä tässä huivissa kovasti, lanka on ihan hirveää!

 

 

Tämmöistä tälle kertaa! Olis vielä yhdet sukatkin valmiina, mutta niistä on kuvat siirtämättä koneelle. Ai niin, ja yksi mattokin tuli neulottua/virkattu... palataan niihin parin vapaapäivän jälkeen, jolloin ehtii kameran kanssa askarrella! Mukavaa viikkoa kaikille, ja muistakaa osallistua arvontaan!