joo, luitte otsikosta aivan oikein! Viimeiset viimevuotiset joululahjat löysivät perille viimeviikolla! Tällä kertaa en voi syyttää postia tai mitään muutakaan tahoa tästä järkyttävästä viiveestä, vaan ihan omaan piikkiin menee! Yksinkertaisesti en ole ehtinyt nähdä tätä rakasta ystävääni sitten marraskuun lopun jälkeen. Ja jääräpäinen kun olen, en halunnut postiinkaan näitä laittaa.... Mutta parempi myöhään ja niin edelleen!

Ensimmäisenä ystäväni lahja, joka on ollut valmiina jo viime kesästä saakka, joulua odottamassa:

Pieni jämävirkkauslangasta valmistunut suorakaiteen mallinen liina. Malli on tästä lehdestä. Oli kiva ja nopea tehdä, sen verran muistan. Ja tuo bannerini taustakuva on tästä nimenomaisesta liinasta otettu lähikuva!

Kummipojalleni neuloin nämä:

Malli: omasta päästä

Lanka: Novita Luxus Alpaca

Puikko: 3½ mm

  Kulutus: kauluri 50g tumput 28g

Koko: noin 2 vuotiaalle

Ja tunnustan, ne on neulottu tänä vuonna! Koska tiesin, että en ehdi ennen joulua tätä ystävääni tapaamaan, priorisoin muut joululahjat edelle, koska ajattelin, että ehdin nämä tehdä joulun jälkeenkin.... ja ehdinhän minä! Lanka on kyllä ihanan pehmeää, en tiedä miten tumpuissa kestää, mutta jos vaikka alustumppuina ensi talvena! 

Tässä kaulurin valepalmikoista lähikuvaa... lähikuvassa tuo novitan alpaca ei kyllä näytä mitenkään ihanalta langalta.... Kauluriin olen luonut 110s, aloitettu resorireunasta, resorin jälkeen lisätty silmukoita mututuntumalla ja kaulirin muoto tehty lyhennetyillä kerroksilla sekä eteen että taakse. Täytyy ehdottomasti tehdä omallekin lapselle tälläinen ensitalveksi!

Kummipojan isoveljelle neuloin sukkasadossa viimevuonna nämä sukat:

Ja siis nyt nekin löysivät tiensä oikealle omistajalleen.

*   *   *

Ja jotta tästä postauksesta tulisi oikein pitkä, esittelen vielä yhden valmistuneen UFO:n! Ja pohjustuksena kerrottakoon, että tämä UFO on ollut kesken vuodesta 2006! Eli tässä voidaan puhua jo todella ykkösluokan UFO:sta!

Ensin oli pala neulottua ainaoikeaa:

Siihen yhdistettiin neulottuja kukkia:

Siitä ommeltiin sivusaumat ja lisättiin vuori:

Ja vuorin väliin lisättiin kahvat:

Ja tälläinen se on takapuolelta:

Ja tälläinen etupuolelta:

Malli: Moda 4/2006

Lanka: Novita Tennesee

Puikko: 4 mm

Kulutus:  Lankaa: 265g (ufoutuneena oli valmiina jo 233g!), Kangasta: 36g

Tämän kassin sai siis samainen ystäväni kuin edellisetkin lahjat. Hänellä oli nimittäin synttärit tammikuussa! Kassin vuori on morsiussatiinia, josta aikoinaan ompelin hänen oman hääpukunsa!

Kassi oli kyllä aika pientä vaille valmis, neuloin vain muutaman kukan lisää, kiinnitin ne taustapalaan (se oli ihan älyttömän ärstyttävää puuhaa!), ompelin sivusaumat, tein vuoren ja kiinnitin kahvat, jotka nekin oli jo valmiina! Mallia olen muuttanut käsittääkseni sen verran, että kukkia on 5 kpl enemmän kuin ohjeesssa. Ja muutenkin nuo kukat ovat kyllä tässä omassani höttöisemmän näköisiä, kuin alkuperäisessä... tykkään lopputuloksesta joka tapauksessa. Ja uskon kaverinikin tykkäävän. Hän on intohimoinen sisustaja, ja tyyli on hyvin romanttinen valkoinen. Uskon tämän päätyvän ennemminkin sisustuselementiksi kuin käyttöesineeksi, mutta samapa tuo, kunhan on mieleinen!

Mutta nyt rupean ryystämään kahvia ja neulomaan sukkia! Kuullaan ja nähdään!