...ja sellaista, jonka on jopa ehtinyt kuvata!

Tämä pieni koriste valmistui kaikenmaailman jämistä tyttären huoneesee! Näitä vielä lisää, en olekaan aikaisemmin juuri näitä tehnyt. Mutta näihin saa kivasti kyllä upotettua ylimääräisiä ja parittomia nappeja ja nauhanpätikiä, mitkä muihin tarkoituksiin olis liian lyhyitä! Kätevää!

Ja sitten tälläinen korjausoperaatio, joka odottelee inspiraatiota:

saimme tämän ihanan parinsängyn peiton mieheni kanssa 4 vuotta sitten kihlajaislahjaksi. Tämä peitto on virkattu joskus 40-luvulla, ja sen on tehnyt anoppini mummo. Se on ollut kovassa käytössä, ja kuten kuvasta näkyy, jälkiä käytöstä on jäänyt! Useampikin ammottava aukko on hipunut peittoon, ja joistakin kohdista jopa mallikerta on purkautunut. Peitto on mielestäni sen arvoinen, että korjaan sen kuntoon. Vaikka nuo korjauspuuhat ei nyt kauheasti kyllä miellytäkkään... mutta tällä peitolla on historia, joten sekin takia se on arvokas! Oikean värisen langan löytäminen on tämän hetkinen haaste, tämä kun ei ole varsinaisesti luonnonvalkoinen, eikä valkoinen, vaan jotain siltä väliltä... Enkä oikein kloritella raaskisi lisää haperruttaa tätä jo ennestään haperaa peittoa!

Purkutuomion saanut villatakki on päässyt jälleen puikoille. Kokeilin ensin neuloa suoraan sitä purettua lankaa, mutta jälki oli aivan liian epätasaista, jotta olisin sitä sietänyt katsella. Ei sitten muuta, kuin lankaa vyyhdille, ja vyyhti märäksi, ja kuivumista odottelemaan! Lisäsin myös joitakin raitavärin pätikiä kun löysin vielä lisää sellaisia rullan jämiä, joista haluan eroon. Kuvaan sitten, jahka saan vielä lisää neulottua!