Eilen tuli ommeltua niin kuin uhkasin, mutta ei suinkaan lastenvaatteita. Sain yhden sisustustyynyn vamiiksi, mutta eihän siihen aikaan enää valokuvata voi... jos vaikka tänään sitten! Tässä kuitenkin vihdoin saan esitellä valmistuneita:

Nämä olivat siis kummipojalleni 1v. lahja! Onnesi vielä tuon ikäinen ei ymmärrä lahjojen päälle! Omalla kohdalla ei nuo "pehmeät paketit" kyllä lapsena olleet mitään suosikkeja! Nyttemmin kyllä!

Kaikki kaavat ovat Ottobresta. Unohdin kyllä tarkistaa, että mistä lehdistä, mutta jos joku haluaa tietää niin etsin! Isompi-pallollisen paidan pallot on ostettu Eurokankaasta pari vuotta sitten. Ompelin silloin itselleni odotusajan paidan siitä kankaasta, ja tämä on tehty sitten jämistä. Housujen luonnonvalkoinen college on myös Eurokankaasta. Pienempi pallokangas ja toisen paidan vaaleat hihat ovat taas www.iinu.fi/. Purjerenkaat ja nepparit olen kiinnittänyt itse Prymmin pihdeillä (ovat muuten tosi kätevät!) Napit on jotain vanhoja varastosta kaiveltuja, ja tuo housujen nauha on Tiimarin sellaisesta usean nauhan pakkauksesta otettua ripsinauhaa. Täytyy toivoa, että siitä narusta ei lähde väri pesussa...

Noissa kuvissa on muuten alimmaisena oma tekemäni ensimmäinen tilkkupeitto! Se on kylläkin jo 16 vuotta sitten tehty, silloin sängylle, mutta nyt se palvelee kuuliaisesti rantereissuilla! On sen verran iso ja painava, ettei kaikki tuulenpuuskat heittele sitä!

Tälläisen tunikan tein jokin aika sitten omalle lapselle

Kaavat on jälleen Ottobresta. Kangas on äidiltäni saatu vanha jämä. Resorit ja "vinonauha" on leikattu todella ohuesta ja venyvästä trikoosta (joku vanha jämä sekin!) Kaava on kyllä tosi kiva, tällä mallilla aion tehdä kyllä muitakin tunikoita! Malli on mukavan väljä, ja kun laittaa tarpeeksi pitkät resorit, niin käyttöikä tällä vaatteella on kyllä aika pitkä! Tosin melko vaara-altis väri tämä valkoinen...!

Idean ja toteutusohjeet noihin niskalappuihin ja muihin teksteihin vaatteissa olen saanut ruttu-nuttu.blogspot.com/. Ne on tehty siis Epsonin Iron-on paperilla... iiiihana tuote sekin! Ja tuo edellä mainittu blogi, oi ei miten ihana!

Tässä vielä kauniiksi lopuksi vilautus työn alla olevaan keltaisen jämälanka-kaitaliinaan:

Mukavaa viikonalkua!