Hei taas pitkästä aikaa! Kylläpäs se aika kuluu nopeasti, edellisestä päivityksestä on aivan kamalasti aikaa! 

Ja vielä ennen muita lärinöitä, kiitos kommentoijille kommenteistanne, niitä on aivan ihanaa lukea! 

Ja sitten itse asiaan, eli kädentuotoksiin!

Tämän näköinen viritelmä on meidän eteisen penkki! Penkki on ostettu kevättalvella Jyskistä, ja siinä oli ostettaessa luonnonvalkoinen istuintyyny valmiina. No, penkki on vitivalkoinen joten minun silmääni yksivärinen luonnonvalkoinen vitivalkoisella penkillä oli ruma ja jotenkin valmiiksi nuhjaantuneen oloinen. Eli, heti kun aikataulu ja huvitus riitti, niin uutta ilmettä kehiin!

Eli, istuintyyny on päällystetty kahdella yhteen ommellulla keittiöliinalla (Ikea). Niiden väliin leikkasin Iinulta ostetusta punavalkoisesti miniruutuisesta Ginghamista kaitaleen. Tein patjan reunoja kiertämään myös tereet, joissa on sisällä aivan tavallista nyöriä, ja päällä tuota samaan Ginghamia. Patjan paksuuden verran leikkasin kaitaletta isoruutuisemmasta punavalkoisesta kankaasta, joka on viime talvena ostettu Elloksesta. Patjan alapuoli on kierrätettyä vanhaa lakanaa. Päällisen saa otettua helposti pois patjan takana olevasta lähes patjan levyisestä tarranauhalla kiinnitettävästä aukosta. Ja todennäköisesti tätä päällistä joutuu pesemään melko usein! En tenhyt kaavaa, vaan ompelin ensin päällisen yläpuolen, johon piirsin kynällä patjan ääriviivat, mittasin reunojen ympäryksen ja leikkasin riittävän leveää kaitaletta patjan paksuuteen.

Tässä vielä lähikuva tuosta istuintyynyn keskikohdasta!

Tässä on seinän vieressä lötköttävään putkityynyyn piilotettu salaisuus: Se avataan tarranauhalla, ja sisältä paljastuu lasten peitto! Meillä on tosi vähän säilytystilaa tavaramäärään suhteutettuna ( niin niin, kaikki on suhteellista!) joten täältä säilytyspaikan löysi tyttären kasvamista odotteleva Finnlaysonin täkki! Täkin voi sitten joskus korvata "oikealla täytteellä"!

Tässä vielä todella huonolaatuinen otos tyynyn päädyissä olevasta saumaan ommellusta tereestä, jossa ei kylläkään ole mitään "täytettä"!

 

Ja tämä kuvarasja on sitten neliönmallisesta tyynystä. Tyynynpäällisen saa helposti pesuun ja takaisin käyttöön takana olevan napituksen ansiosta! Patjaraitakangas on ostettu Ikeasta. Oli tosi halpaa, ja tosi tukevaa, suosittelen ehdottomasti! Tyynyyn ommellut pitsit on irrotettu todennäköisesti jostain karmivasta hävitykseen menevästä vaatteesta, ja napit on kirpparilta sellaisesta jämä-nappi-pussista jossa oli vaikka mitä! Sinällään nuo napit ovat kyllä mielestäni äärimmäisen karmeat, mutta tähän tyynyyn ne jotenkin istuvat.... hulluako?!?!?

Jotain muutakin olen saanut aikaiseksi, mutta siitä sitten lisää toisella kertaa!