No niin, vihdoinkin sain tämän jo kerran UFOutuneen ja viimein valmistuneen neuleen kuvattua. Lehti, josta tämä neuleohje on peräisin saattaa olla vuoden 2009 tai 2008 kesällä ilmestynyt Moda... Moda se on joka tapauksessa, mutta nyt tuo lehti on kyllä mappiöössä ja mappiöö hukassa.... yksivärisenä pitsineule tulisi kyllä paremmin esiin, mutta kyllähän tämä raidallisenakin välttää... ja ennen kuin päästään asiaan, niin pahoitteluni keskinkertaisista kuvista, kuvausassistenttina toimi äitini ihan ekaa kertaa ikinä... toivottavasti harjoitus tekee mestarin!

Neule on siis tehty seuraavasti:

ensin neulotaan ympyränä pyöröpuikolla pitsinen reikäleipä, sen jälkeen neulotaan hihapötkylä tasona hihansuusta hihansuuhun, ommellaan hihasaumaa käden mitat molemmista päistä, ja sen jälkeen nostellaan selkäosan reunasta silmukat, jotka päätellään yhteen reikäleivän sisäreiän silmukoiden kanssa. Ja sitten päälle!

Lankana on Novitan Puro Batik ja nelosen pyöröt olivat välineenä.

Tein hihoista ohjetta pidemmät, mutta vieläkin vähän olisivat voineet olla pidemmät. Ehkä mallilla oli hihanleveyteen nähden runsas hauiksen ympärys, ja ylimääräinen mitta menikin leveyttä kompensoimaan!!! No, mene ja tiedä, mutta tunnetusti mulla on kyllä muutenkin pidemmät kädet kuin keskimäärin... työpaitoihinkin tulee tilatessa 5cm hihanmittaan lisää "normaaliin" paitaan verrattuna!

Ja koska ympyrä on ympyrä, se toimii myös kokonsa puolesta kätevästi huppuna...

Joo, eiköhän tämä riitä tästä, ja siirrytään tuohon ruppanaan....

TADAA!!!!!!!!

Tässä siis omassa päässä ja kaulassa omasta päästä reväistyllä ohjeella myssy ja kaulahuivi.

Myssy on sellainen baskerimallinen, 5cm leveä reunaresori, jonka tein ehkä 3½ puikoilla. Tarkoituksena oli saada tiivis ja lämmittävä kohta korville, ja se kyllä onnistui... vaikka sitä oli tosi ärsyttävä neuloa aivan liian ohuella puikolla. Loppuosa on sitten neulottu samalla silmukkamäärälllä, ja 8mm puikolla ja kuviona on kalanruotopitsi. Kavennettu sitten kun näytti riittävän pitkältä.

Huivi on neulottu myös 8mm puikoilla ja kokonaan tuollaista "möykky-pitsiä", (eli 1. krs:lla kavennetaan 3 o yhteen, seuraavasta silmukasta neulotaan 1o+1n+1o, ja näitä vuorotellen kerros loppuun, seuraava kerros oikein, ja seuraava kerros sitten taas kavennuksia ja lisäyksiä, mutta päinvastaisessa järjestyksessä, neljäs kerros oikein ja näitä neljää kerrosta toistetaan)

Lankana Hjertegarnin Cool Flamme... ja voi yäk mikä lanka... siis pehmeä eikä kutita ja ihan kohtuullisen lämminkin... mutta

EN ENÄÄ IKINÄKOSKAANNEVEREVERMISSÄÄNTILANTEESSA OSTA "EPÄTASAISTA" LANKAA!!!!!!!

En tiedä mikä tarkalleen ottaen siinä epätasaisuudessa oikein otti päähän, mutta jotenkin koko lanka vain pisti vihaksi!  Ja pahaksi onneksi lankaa on vielä nion 3/4 kerää näiden jälkeen jäljellä... Mutta se on varmaa että kaikkien aikojen inhokkilankani olen löytänyt, se on tämä! Ja varmasti tälläiset epätasaiset langat kaikki muutkin....

Mutta inhokkilangasta huolimatta tykkään sekä myssystä että huivista, ne on mukavan kuohkeita ja muhkeita. Ja kovassa käytössä! Ruppanan näistä tekee tuo lanka ja tuo kuva.... mutta miten sitä mustaa edes kuvataan? Mun tai äipän taidoilla ei sitten mitenkään....

Näistä kuvista yritetään olla masentumatta, ja jatketaan joululahjojen kiivasta neulontaa vielä niinkauan kuin jouluun on aikaa... Kuulemisiin!