... nimttäin kovaa ja korkealta, discon katosta keskelle tanssilattiaa? Miten käy discotanssijan, kun peilipallosta tuleekin lätty? Siis SYTYCK-lätty:

kyseessä on ympyrä olematta pallo

kyseessä on haaste olematta aiemmin ilmoitettu

kysessä on uusi discon koreografia, koska se pallo siis putosi

ai että miksi?

No, kaikki lähti siitä, kun tällä viikolla tuskailin discopallon kanssa, joka ei vaan suostunut tulemaan puikoille... suorastaan juoksi puikkoja karkuun. Sitten eräänä vapaapäivänä käväisin Tampereen Lielahden Lankamaailmassa, ostamassa lankaa joululahjoihin, ja tähän. Ja mitäs sieltä sitten tulikaan vastaan... jokaisen discotanssijan haaveuni ja lankahamesterin painajainen:

 

tämä mohair-lanka, halpa kuin vesi ja niin ylellisen näköinen ja värinen (kuva on melko lähellä totuutta väristä, ainoastaan langassa olevat hopanhohtoiset "haivenet" eivät ole ihan totuuden mukaisia), vaikkakin laadultaan silkkaa muovia...

Sara, muovimohairien kuningatar: 70% akryyliä, 30% polyamidia!

Ja silti kaikesta tuosta huolimatta tämän discotanssijan elämä meni uusiksi... peilipallo putosi, ja meni litteäksi! Ei siis SYTYCK:iin tulekaan pallokavalkaadia, vaan tulee lättyjä... pyöreitä, pehmeitä, muovisiä lättyjä! Malli, jolla tämä lätty on paistettu on tämä. Ja koska tämä ohje on aivan sikahelppo, disco heittäytyy koreografia linjalle neuloessaan seuraavaa lättyä: tarkoitukseni on muokata tästä kyseisestä mallista "oma paranneltu" versio! Neulon siis vielä ainakin toisen lätyn! Tarkoituksena onkin nyt tutkailla, miten mohair käyttäytyy pitsihuiveissa (siis baletissa!) ja millaiset kuviot näkyvät, ja mitkä hukkuvat mohairin pörröisyyteen. Neuloskelen mukaan myös helmiä, ja tutkin samalla miten sen parhaiten tekisi... tätä tutkimusta onkin jo tässä aloiteltu:

olen kokeillut neuloa kahdessa eri kohdassa nämä helmet mukaan: kerroksella jossa lisätään 9s samaan edellisen kerroksen silmukkaan ja sitä edeltävällä, normaalisti oikeaa neulotulla kerroksella reikiä vastaaviin kohtiin... ja viimeinen tapa on ehdottomasti parempi, helmet pysyvät siististi paikoillaan, eikä turhan pitkiä lankalenkkejä kehity helmien kohtaan. Mutta ehdottomasti helmiä voisi olla lisää, joten sitäkin sitten suunnitellaan siihen lättyyn numero 2!

Toivottavasti tämä lätty ei pala pohjaan, koska tälläisenään tämä on kyllä niin helppo malli, että ehkä vähän kyllästyttää. Valitsin tämän mallin kylläkin juuri siitä syystä, että se on yli yksinkertainen, ja mohairin soveltuvuutta pitsineulontaan voi tässä hyvin tutkailla...

Mikähän sekametelisoppa tästä haasteesta tuleekaan, kun tämä disco saa siis vaikutteita baletista ja omalla koreografialla... jäämme odottamaan esiripun avautumista!